پا قلب دوم ما است؛ این جمله بسیار مفهومی و به جا ساخته شده است و ما را از اهمیت و حساسیت پاها و نقش اساسی آن در زندگی آگاه می سازد. حتما تا به حال برای تان پیش آمده که کفشی نامناسب داشته باشید که پاهای شما را اذیت کرده باشد، و ناچار، تنها به دلایلی از جمله زیبایی ظاهریِ آن ها یا دیگر عواملی که ناگزیر از آن بوده اید، بیش از یکی دو ساعت نتوانسته اید آن ها را بپوشید.
با توجه به اینکه در بیش تر طول ساعات کاری، مستقیما به پاهای مان اتکا داریم، و وزن مان بر روی آن ها وارد می شود، بایستی کفشی از هر لحاظ مناسب به پا داشته باشیم؛ بخصوص که اگر کاری سنگین و پرخطر داشته باشیم.
در این صورت، نه تنها استفاده از کفش مناسب به دلایل پزشکی اهمیت می یابد، بلکه نوع کفش مورد استفاده مان نیز بایستی متضمن حفظ سلامتی ما در برابر اتفاقات محیطی نیز باشد؛ چنین کفشی بایستی دارای ویژگی های متعارف و مخصوصی باشد؛ این مدل کفش ها موسوم به کفش ایمنی هستند؛ یکی از انواع آن، کفش ایمنی پرسنلی است که مناسب کارمندان و تکنسین هایی که در محیط های پرریسک و خطرناک مشغول به کار هستند.
آشنایی با انواع کفش ایمنی پرسنلی
در واقع ما با پاهایمان بسیار کار داریم و حفاظت از پاها، عملا به معنی حفاظت از سلامتی و کل زندگی مان است. پوشیدن کفش مناسب یکی از ضروریات زندگی ما است چرا که کفش مناسب به طور مستقیم با سلامت فیزیک کمر و عضلات ران و مفاصل زانو و مچ پاها در ارتباط است، و حتی در طب سنتی این موضوع عنوان شده که سلامت چشم را به کفش نیز ارتباط داده اند.
کفش یا پوتین ایمنی به انواع کفش، پوتین، و چکمۀ کار گفته می شودو در واقع علاوه بر اینکه انگشتان پای شما در آن ایمن است بایست از سایر قسمت های پا در برابر صدمه های محیط کار محافظت کند. این کفش های ایمنی بایستی در سخت ترین شرایط و برای انواع مشاغل، به خصوص مشاغل مرتبط با ساختِ سازه ها، صنایع نفت و گاز، کارگاه های جوش و ریخته گری، کارگاه های نجاری، صنایع شیمیایی و دارویی، و… مناسب باشد.
استفاده از کفش ایمنی، در اکثر موارد، به عنوان یک الزام خاص شرکتی است، که کارگران ملزم به رعایت آن در محیط کار می باشند. کفش ایمنی همیشه دارای گواهینامه ای است که از یک آزمایشگاه مستقل صادر می شود و همچنین یک برگ مشخصات که تمام ویژگی ها و مشخصات اصلی کفش در پشت آن نشان داده می شود. برخی از مشخصات کفش نیز با برچسب اطلاعاتی که داخل زبانۀ کفش دوخت زده شده، نشان داده می شود.
احتمالا در گذشته، وقتی که به یک تولیدی یا فروشگاه کفش مراجعه کرده ایم، بی آنکه اطلاع داشته باشیم، به کفش های ایمنی هم بر خوردهایم؛ در واقع استفاده از کفش های ایمنی، قدمت بسیار زیادی دارد؛ برخی ها منابع می گویند که استفاده از این کفش ها حتی به 2000 سال پیش باز می گردد.
جنگ جهانی دوم تغییری در انواع کفش ها، به ویژه کفش های نظامی و ایمنی ایجاد کرد. در واقع سربازان موظف بودند از پوتین های ایمنی مخصوص و بادوام استفاده کنند تا از آن ها در برابر مخاطرات جنگ محافظت شود و کارکردی طولانی مدت داشته باشند و ضمنا پاهایشان آسیب نبیند. بنابراین دانش ساخت کفش های ایمنی، در خلال جنگ جهانی فزونی و تکامل یافت. پس از جنگ جهانی دوم نیز، صنایع تولید طراحی این کفش ها را توسعه داده و آن ها را از پوتین های ایمنی ابتدایی به کفش های ایمنی صنعتی تبدیل کردند.
در بسیاری از پوتین ها از استیل به عنوان کلاهک انگشتان پا ناستفاده می شود. اما با توسعۀ دانش مواد پلیمری، امروزه در چکمه های ایمنی برای ساخت قسمت کلاهک محافظ انگشتان پا از مواد کامپوزیت و پلاستیک مانند TPU (پلی اورتان ترموپلاستیک) یا حتی آلومینیوم استفاده می شود.
از آنجا که چکمه های ایمنی برای استفاده های مختلف ساخته می شوند، توانایی مقاومت قسمت کلاهک ایمنی انگشتان، با توجه به نوع کفش، دارای مقاومت متفاوتی در برابر فشار و ضربه است؛ کلاهک های کفش های ایمنی دست کم بایستی در برابر یک صد ژول انرژی برخورد مقاومت داشته باشند.
از آنجا که پوشش داخلی کفش در تماس مستقیم با پا است، مهم است که از ماده ای ساخته شده باشد که قابلیت تنفس را داشته باشد، رطوبت را جذب کرده و به سرعت خشک شود. بیشتر آسترهای چکمه های ایمنی از موادی مانند پنبه، پشم یا چرم یا کامپوزیت های پارچه ای ساخته می شوند.
کفی کفش های ایمنی برای محافظت از پا و همچنین راحتی طراحی شده است؛ با توجه به این نکته، بیشتر کفی های کفش ایمنی از چرم یا مواد پلیمری مقاوم و مناسب ساخته می شوند. کفی های استاندارد رطوبت را به راحتی جذب می کنند، و به سرعت خشک می شوند. زیره های چکمه های ایمنی معمولاً از پلی اورتان، TPU یا لاستیک ساخته می شوند؛ این مواد ویژگی های متفاوتی دارند، بنابراین مهم است که هنگام انتخاب کفش ایمنی مناسب برای خود، این نکات را در نظر داشته باشید.
نکاتی برای خرید کفش ایمنی اداری
در انتخاب پوشش پا، این قلب عصبی انسان باید دقت ویژه ای داشت. مسائل بهداشتی و ارگونومیکی کفش برای مصرف کننده حائز اهمیت است. طرز قرار گرفتن پا در کفش برای مدتی طولانی، ارتباط مستقیمی با طرز فرم گرفتن اسکلت بدن و بخصوص ستون فقرات دارد.
استفاده از کفش نامناسب و نا ایمن فقط عوارض و خطرات فیزیکی را در پی ندارد، بلکه گرفتاری های مزمن ستون فقرات، چشم درد و حتی سردرد نیز از عوارض استفاده از کفش نامناسب و غیر ارگونومیک است. به لحاظ بهداشتی نیز استفاده از کفش های با آستری غیر بهداشتی، موجب به وجود آمدن میخچه و ایجاد باکتری، قارچ و بوی نامطبوع پا میشود.
لذا در انتخاب کفش ایمنی، بایستی همزمان بر دو فاکتورِ کاربرد و ارگونومی توجه ویژه ای داشت. کفش ایمنی در نهایت زیبایی ظاهری، بایستی به شکلی باشد که فرد با رغبت و بدون آزار و اجبار از کفش ایمنی برای مدت زمانی طولانی بتواند استفاده کند.
کفش ایمنی، پایپوشی است که دارای فاکتورها و مولفه های ایمنی بوده و پای فرد را از هرگونه سوانح احتمالی در محیط کار و خطرات جانبی محافظت می کند. ظاهر کفش های ایمنی، تفاوت های اندکی با کفش های معمولی دارد، ولی وزن بیشتری داشته و از جنس مقاوم تری نسبت به آن ها برخوردارند؛ این کفش ها دارای مقاومت بسیار بیشتری بوده و در اجزای مختلف آن چندین لایه وجود دارد که حفاظت پا را تضمین می کند.
در ادامه توضیحاتی در بارۀ کفش ایمنی برقکاری بیان می نمائیم. بهترین کفش ایمنی برقکاری، کفشی است که علاوه بر جلوگیری از ایجاد خطر برق گرفتگی، از ایجاد خطرات دیگر مانند لیز خوردن نیز جلوگیری کند؛ برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکل، کفش ایمنی برقکار باید دارای زیره مناسبی باشد. همچنین به علت آن که برقکاران ساعات طولانی از روز را مشغول کار کردن و به پا داشتن کفش های ایمنی هستند، این کفش ها باید به اندازه کافی نرم و راحت باشد.
برقکاران علاوه بر اینکه با کابل های برق فشار قوی در ارتباط هستند، با وسایل و ابزارالات سنگین مربوط به برقکاری و پایه های برق نیز سروکار دارند، و بنابراین کفش های آن ها علاوه بر نارسانا بودن باید دارای خاصیت ضربه گیری نیز باشد و در هنگام اصابت وسایل سنگین بر روی پا، میزان آسیب و خسارت را به حداقل برسانند.
یکی دیگر از خصوصیاتی که کفش های عایق برقکاری باید دارا باشند، قابلیت نسوز بودن است؛ طوری که قسمت بیرونی این کفش ها باید کاملا نسوز باشد تا در صورت آتش گرفتنِ کابل برق، علاوه بر رفع خطر برق گرفتگی، میزان آسیب های جانبی مانند سوختگی پاها را نیز به حداقل برساند.
یکی دیگر از ویژگی هایی که تمامی کفش های ایمنی نشیر کفش ایمنی برقکاری بایستی دارا باشند، داشتن قابلیت شست و شو است؛ زیرا کفش هایی که در ارتباط با شغل و کار هستند به دلیل استفاده مدام به سرعت کثیف و آلوده می شوند، و ضرورتا نیاز به شست و شو و تمیزکاری دارند.
فواید استفاده از کفش ایمنی درجه یک
عوارض آسیب دیدگی پا می تواند به شدت ناتوان کننده باشد. پوشیدن کفش ایمنی یا چکمه می تواند از بسیاری از آسیب های حین کار جلوگیری کند. ذیلا برخی از فواید استفاده از کفش ایمنی کار را بیان می نمائیم:
محافظت در برابر سقوط اشیا: یکی از بزرگترین دلایل آسیب دیدگی پا، فرود آمدن و اقتادنِ اتفاقیِ اجسام سنگین بر روی آن است. چکمه های ایمنی به محافظت از پاها در برابر ضربه کمک می کنند، و درپوش تقویت شده در کفش های ایمنی استاندارد نیز به شما امکان را می دهد که پای خود را در صورت گیر افتادن به راحتی آزاد کنید.
محافظت در برابر برش: اگر کار شما شامل استفاده از ادوات و ماشین آلاتِ برش مانند اره برقی و فرز است، پوشیدن کفش مناسب ایمنی برای محافظت در برابر هر گونه حادۀ احتمالی بسیار ضروری است. برخی از چکمه های ایمنی مخصوص این نوع مشاغل ساخته شده اند و از موادی ساخته شده اند که در برابر تراش و برش مقاوم هستند.
محافظت در برابر سوراخ شدن: اطمینان از انتخاب زیرۀ صحیح و باکیفیت و استاندارد کفش ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به خصوص اگر در محیطی کار می کنید که ایستادن و راه رفتن بر روی اشیاء تیز و بُرنده مانند ضایعات فلزی و شیشه و… گریز ناپذیر است.
محافظت در برابر برق گرفتگی: ممکن است بدواً قدری به نظر عجیب برسد، اما از محیط های کاری می توانند مستقیما در معرض مخاطرات الکتریکی باشند. تجمع الکتریسیته ساکن می تواند باعث ایجاد شوک های مرگ بار شود؛ بنا بر این استفاده از چکمۀ کار ایمنی مخصوص در چنین محیط هایی، از میزان الکتریسیته ساکن داخل بدن کاسته، و فرد را از تجمع الکتریسیتۀ ساکن و شوک های خطرناک و مرگبار نجات می دهد.
محافظت در برابر لغزش: پوشیدن چکمه های ایمنی استاندارد با زیره های مناسب سطوح لغزنده، از لیز خوردن فرد و ایجاد آسیب های جبران ناپذیر در بدن جلوگیری می کند. اطمینان از انتخاب نوع صحیح زیره بر اساس محیطی که در آن کار می کنید بسیار مهم است. اگر از نردبان بالا می روید یا از ماشین آلات بزرگ استفاده می کنید، استفاده از آن ها برای تان اجتناب ناپذیر است.
محافظت در برابر سوختگی: چکمه های ایمنی مناسب و باکیفیت می توانند به جلوگیری از سوختگی های جدی کمک کنند؛ به خصوص اگر فرد در محیطی کار می کند که فلزات مذاب یا مواد شیمیایی خورنده و خطرناک در آنجا وجود دارد.
بهترین نوع کفش ایمنی پرسنلی کدام است
با توجه ه نکاتی که پیش تر گفته شد، بهترین نوع کفش ایمنی بایستی بتواند از کیف بدنه و زیرۀ بالایی برخوردار باشد، و طوری طراحی شده باشد که در برابر افتادن و سقوط اشیاء سنگین از پاها به خوبی محافظت نماید، و در صورت گیر افتادن فرد در شرایط خطرناک، بتواند به آزاد کردن پاها کمک کند. همچنین کفش ایمنی استاندارد بایستی در برابر سوراخ شدن و برش به خوبی مقاوم باشد، و فرد را از خطر برق گرفتکی و شوک الکتریسیتۀ ساکن محافظت نماید.
کفش های ایمنی، با توجه به نوع کاربری آن ها، و متناسب با محیط کاری که فرد در آن مشغول به فعالیت است، طراحی و ساخته می شود؛ طبعا کفش ایمنی یک فرد معدن کار، با کفش ایمنی یک نجار یا تکنسین برق متفاوت است؛ لذا در صورتی که قصد تهیۀ کفش ایمنی دارید، با توجه به هزینه ای که می کنید، دقیقا بایستی بدانید که این کفش را در چه محیطی قرار است به پا کنید.
توزیع کننده انواع کفش ایمنی پرسنلی ارزان
در داخل کشور، تولیدکنندگان مختلفی اقدام به ساخت و توزیع کفش ایمنی در انواع مختلف کاربری نموده، و مصرف کنندگان می توانند با مراجعه بع مراکز فروش آن ها حضورا نسبت به تهیۀ کفش ایمنی مورد نظرشان اقدام نمایند، و یا به صورت اینترنتی و با شناخت کافی، کفش مورد نظر را خریداری نمایند. بعضی از فروشگاه های معتبر نیز کفش ایمنی اعلا ساخت برندهای مطرح جهان را برای استفادۀ مشترین در داخل عرضه می کنند.
تولید بهترین کفش ایمنی پرسنلی عمده
در ساخت کفش ایمنی صادراتی معمولاً از چرم طبیعی و مقاوم استفاده می گردد، چرا که فساد ناپذیر بوده و علاوه بر ایمنی بیشتر، عمر و ماندگاری زیادتری نیز دارند. در ساخت زیره کفش ایمنی از موادی استفاده می شود که مولکول های بزرگی داشته و ساختار تکرارشونده آنها با کمک پیوندهای شیمیایی به هم متصل شده اند.
همچنین در زیره کفش ایمنی، پارچه ای که سطح داخلی آن را می پوشاند وجود دارد که پای شخص بصورت مستقیم با آستری در تماس است. این آستر همچنین در جذب عرق پا نیز نقش مهمی دارد.
لذا برای تهیۀ انواع کفش ایمنی نظیر کفش ایمنی اداری و کفش ایمنی طبی بایستی به استاندارد بودن آن توجه داشته باشید، و آن را از تولیدکننده های معتبر که به علم، فناوری و استانداردهای ساخت چنین کفش هایی واقف و ملزم هستند، مراجعه نمائید.
عرضه مستقیم کفش ایمنی پرسنلی صادراتی
خریداران و فروشندگان فروشگاه های کفش، می توانند مستقیما و به صورت عمده از تولیدکنندگان کفش های ایمنی، نسبت به تهیۀ عمدۀ این کفش ها در انواع مختلف آن اقدام نمایند.
این کفش هابسیار راحت هستند و اصلا به پا فشار نمی آورند
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.